Bizoní bašta

- Porce: 6
- Typ přípravy: pečení
- Doba přípravy: 180min.
Suroviny
2 kg bizoního masa, 1 ks citrónu, 750 ml kuřecího vývaru, 125 g mouky hladké, bazalka, ocet, olivový olej, pepř, rozmarýn, sůl, šalvěj, oregano, pažitka
Příprava:
Bizoní maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kusy. V míse smícháme mouku, oregano, bazalku, rozmarýn a šalvěj, přidáme sůl a pepř a maso ve směsi obalíme.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej na středním plameni, přidáme maso a dohněda opečeme ze všech stran. Přidáme čerstvou šalvěj a rozmarýn, nastrouhanou citrónovou kůru a utřený česnek. Krátce podusíme, přilijeme trochu octa, hrnek vývaru a přivedeme k varu. Vaříme odkryté 20 minut. Přidáme zbytek vývaru a vaříme dalších 40 minut.
Poté přendáme do trouby a pečeme asi 2 hodiny. Upečené maso posypeme hustě pažitkou.
Autor: kuch