Grilovaná bizoní svíčková v trojici koření
- Porce: 6-8
- Typ přípravy: pečení
- Doba přípravy: 45 min.
- Náročnost: Běžně náročné
- Kalorie: 150
- Tuky 2,5 g
- Proteiny 22 g
Suroviny
1,5Kg bizoní svíčkové, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mletého česneku, 2 lžíce mletého čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce mletého koriandru, 1 polévková lžíce sladké papriky, 1 polévková lžíce celerového semínka, 1 polévková lžíce hořčice, 1 polévková lžíce drceného pepře, 1 polévková lžíce soli
Příprava:
V malé misce smíchejte všechny ingredience. Obalte maso připravenou směsí. Zabalte pečeni do plastové fólie a nechte v chladu alespoň hodinu nebo až do druhého dne. Rozpalte gril na středně vysoký žár, lehce potřete olejem, položte maso na střed a zavřete víko. Grilujte po dobu 15 minut, otočte a grilujte dalších 15 minut. Po vyndání nech maso 15 minut odpočinout pod alobalem
Autor: Carmen Creek
Bizoní biftečky
- Porce: 2
- Typ přípravy: grilování
- Doba přípravy: 15min.
- Náročnost: Běžně náročné
Suroviny
2 bizoní steaky, po 1 lžíci nasekané čerstvé majoránky, bazalky, mateřídoušky a rozmarýnu, 5 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Příprava:
Všechny bylinky smícháme se 3 lžícemi oleje a přidáme sůl i čerstvě mletý pepř. Do marinády naložíme biftečky a necháme je v lednici poležet tři dny. Několikrát je přeskládáme a obrátíme, aby maso důkladně nasálo vůni a chuť bylin. Po třech dnech steaky orestujeme na zbylém olivovém oleji.
Autor: Míla Králová