RECEPTY » Recepty na pečeně
Pečená masa


Bizoní bašta

  • Porce: 6
  • Typ přípravy: pečení
  • Doba přípravy: 180min.

Suroviny

2 kg bizoního masa, 1 ks citrónu, 750 ml kuřecího vývaru, 125 g mouky hladké, bazalka, ocet, olivový olej, pepř, rozmarýn, sůl, šalvěj, oregano, pažitka

Příprava:

Bizoní maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kusy. V míse smícháme mouku, oregano, bazalku, rozmarýn a šalvěj, přidáme sůl a pepř a maso ve směsi obalíme.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej na středním plameni, přidáme maso a dohněda opečeme ze všech stran. Přidáme čerstvou šalvěj a rozmarýn, nastrouhanou citrónovou kůru a utřený česnek. Krátce podusíme, přilijeme trochu octa, hrnek vývaru a přivedeme k varu. Vaříme odkryté 20 minut. Přidáme zbytek vývaru a vaříme dalších 40 minut.

Poté přendáme do trouby a pečeme asi 2 hodiny. Upečené maso posypeme hustě pažitkou.

Autor: kuch