RECEPTY » Recepty na gril
Recepty na gril


Grilovaná bizoní svíčková v trojici koření

  • Porce: 6-8
  • Typ přípravy: pečení
  • Doba přípravy: 45 min.
  • Náročnost: Běžně náročné
  • Kalorie: 150
  • Tuky 2,5 g
  • Proteiny 22 g

Suroviny

1,5Kg bizoní svíčkové, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mletého ​​česneku, 2 lžíce mletého čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce mletého koriandru, 1 polévková lžíce sladké papriky, 1 polévková lžíce celerového semínka, 1 polévková lžíce hořčice, 1 polévková lžíce drceného pepře, 1 polévková lžíce soli

Příprava:

V malé misce smíchejte všechny ingredience. Obalte maso připravenou směsí. Zabalte pečeni do plastové fólie a nechte v chladu alespoň hodinu nebo až do druhého dne. Rozpalte gril na středně vysoký žár, lehce potřete olejem, položte maso na střed a zavřete víko. Grilujte po dobu 15 minut, otočte a grilujte dalších 15 minut. Po vyndání nech maso 15 minut odpočinout pod alobalem

Autor: Carmen Creek


Bizoní biftečky

  • Porce: 2
  • Typ přípravy: grilování
  • Doba přípravy: 15min.
  • Náročnost: Běžně náročné

Suroviny

2 bizoní steaky, po 1 lžíci nasekané čerstvé majoránky, bazalky, mateřídoušky a rozmarýnu, 5 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Příprava:

Všechny bylinky smícháme se 3 lžícemi oleje a přidáme sůl i čerstvě mletý pepř. Do marinády naložíme biftečky a necháme je v lednici poležet tři dny. Několikrát je přeskládáme a obrátíme, aby maso důkladně nasálo vůni a chuť bylin. Po třech dnech steaky orestujeme na zbylém olivovém oleji.

Autor: Míla Králová